Daumazan

Daumazan is een leuke plaats waar ongeveer 1000 mensen wonen.

Het is zeer authentiek.

Vooral de brug over de Arize en de kerk zijn mooi.

Toulouse

Authentiek

Deze stad ligt in het departement Haute-Garonne en is in een uurtje te bereiken vanaf ons park. Men kan de auto aan de rand van Toulouse parkeren (afslag Basso Campo) en dan per metro verder. Het hart van Toulouse met zijn mooie heren huizen laat de voor liefde zien van de Italiaanse bouwkunst. Overal is baksteen gebruikt. Al naar gelang de zon schijnt neemt deze stad dan ook een koraalroze, purperrode en bloedrode kleur aan.

Het is de moeite waard deze stad te bezoeken o.a. Place du Capitol. Ook een wandeling langs de Garonne is zeer de moeite waard. In het hoogseizoen kan hierop ook een boottocht gemaakt worden.

Wandelen

Bosrijk

In de omgeving staan veel wandelingen aangegeven.

Op een uurtje autorijden van het park heb je het nationaal park de Pyreneeen. Het is hier een paradijs voor de actieve wandelaar met mooie routes. Op de wandelingen ziet U de mooiste watervallen. De meeste wandelroutes zijn goed bewegwijzerd.

Fietsen

Mooie fietstochten.

Voor een fietstocht heeft men in dit gebied een fiets met versnellingen nodig. Tevens veel doorzettingsvermogen en een goede conditie.

Een mooie relatief eenvoudige tocht voor een ongeoefende fietser is langs de Arize naar Montesquieu de Volvestre.

Ook naar het plaatsje Montbrun naar een locale markt op zondag is erg leuk en binnendoor goed te doen (vanaf het marktplein langs sale de fetes)

Golfen

Mooie baan

Er zijn diverse golfbanen in de omgeving. De baan die het meeste bezocht wordt is voorbij La Bastide de Serou. Op ongeveer 40 min. rijden via een prachtige route. De baan wordt ook aangegeven als men door de grot van Mas d’Azil is gereden. Het is een 18 holes baan, een compactbaan en een pitch en put baan. Er zijn veel heuvels en voor de gasten van Chateau Cazaleres is er een gereduceerd tarief voor de 18 holes baan. Er is een restaurant met prachtig uitzicht over de banen en de omgeving.